Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2008

Mega Channel : η πηγή του κακού!

[Είπαν για το "Μεγάλο Κανάλι:
“18 χρόνια σταθερά στον πάτο!” ~ Όσκαρ Ουάιλντ ]

Το Μέγκα Τσάνελ (Mega Channel) είναι η πηγή του κακού.
H Μεγκάλη (sic) αυτή πηγή του κακού είναι 24ωρης ενέργειας, με τη μεγκαλύτερη μετάδοση αποβλακοποιημένης διασκέδασης με μια δόση ενημερωτικής σάχλας. Αν και περνιέται για "σοβαρό" κανάλι, ώρες-ώρες ξεπερνά σε ηλιθιότητα το
Star. Αλλά μόνο ώρες-ώρες. Τις υπόλοιπες, είτε μας φλομώνει με διαφημίσεις, είτε απλώς περιφέρεται ως ένα "αξιοπρεπές τηλεοπτικό κανάλι" (αν υφίσταται κάτι τέτοιο). Χαρακτηριστικό του απόβλητο αποτελεί το Παρά Πέντε.

Δελτίο ειδήσεων
Το καλο καναλι απο το δελτιο ειδησεων φαινεται. Ετσι, το Μεγκα Τσανελ εχει ενα πρωτοποριακο τροπο για να παρουσιαζει τις ειδησεις. Κανει πληρη χρηση του ατονικου συστηματος! Ναι, σωστα, κυριες και κυριοι. Τα κειμενα στα δελτια ειδησεων του Μεγκα δεν εχουν ουτε εναν τονο. Ουτε εναν. Ουτε για δειγμα. Οταν βλεπεις ενα δελτιο ειδησεων του Μεγκα, ειναι πολυ πιθανοτερο να δεις την Ολγα Τρεμη να κανει στριπτιζ, παρα να δεις μια λεξη (γραμμενη, φυσικα, απο τα ρομποτ του Μεγκα) που να ειναι τονισμενη, ακομη κι αν ειναι μονοσυλλαβη.
Σε πολλες περιπτωσεις, τα ρομποτ προσπαθουν να καλυψουν αυτη την παραλειψη με το να γραφουν με κεφαλαια. Ειναι ομως κουραστικό να διαβαζεις ενα σωρο κειμενα στην οθονη γραμμενα με κεφαλαια, κι ετσι, το ατονικο συστημα, που δεσποζει στα δελτια του Μεγκα, ειναι συχνα η αιτια για την οποια παιδια κατω των 10 ετων νομιζουν πως επιτρεπεται να γραφεις χωρις τονους στις μερες μας (με τετοια βαρεμαρα που μας δερνει, οπου να'ναι θα γινει κι αυτο).
Από την Φρικηπαίδεια, την ελεύθερη παρωδία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Διοξίδιο της παραπληροφόρησης, της φύσης, της πολιτικής, της κακομοιριάς, της open democracy, της μπλογκόσφαιρας, της διαφθοράς, της διαπλοκής, του μπουγαδοκόφινου, της σάτιρας και κάθε βαρονίας.