Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2008

Τα σχέδια «ιταλοποίησης» της Ελλάδας.....

.........πρόκειται να καταποντισθούν για άλλη μια φορά.
Η εκλογική νίκη της ΝΔ και η εσωκομματική επικράτηση του Παπανδρέου συνέτριψε τα εκ πρώτης όψεως βασικά σχέδια των αθέατων εξωθεσμικών και σκοτεινών κέντρων της πολιτικής μας ζωής, που δεν λογοδοτούν πουθενά και όποιος τολμήσει να ζητήσει κάποιο έλεγχο λοιδορείτε ως γραφικός από τα γνωστά καλοπληρωμένα γιουσουφάκια. Τα κέντρα αυτά που περνούσαν μια χαρά επί «Σημιτισμού», θορυβημένα από την αποτυχία τους στην επιβολή της «τηλεοπτικής δημοκρατίας» βρήκαν διέξοδο στην «κρίση», στη «θολούρα» και στην «απαξίωση» της πολιτικής και των πολιτικών.
Με τη λήξη των χρυσοφόρων Ολυμπιακών Αγώνων, «ανακάλυψαν» κρίση παντού. Μέσα στην οικογένεια, στην κοινωνία, και μέσα στα κόμματα. Νόμιζες ότι μόνο τα ΜΜΕ δεν αντιμετωπίζουν την οποιαδήποτε κρίση, ενώ στην πραγματικότητα η «πραγματική κρίση βρίσκεται μέσα στον τρόπο λειτουργίας των ανεξέλεγκτων ΜΜΕ.
Η παράταση παντού της κρίσης και η τηλεοπτική επικράτησή της (διαρκής ανάδειξη) και μάλιστα σε συνήθως σηριαλική(κατασκευασμένη) παρουσίαση, με την πονηρή υπόνοια ότι πάντα υπάρχει και κάτι που δεν το έχουν ακόμα παρουσιάσει, ενισχύει τα σχέδια κατακερματισμού του δικομματικού συστήματος και άρα τον έλεγχο της πολιτικής από το παρασκήνιο μέσω «φυτεμένων» νεοσχημάτων που θα είναι υπηρέτες των συμφερόντων και θα αποδυναμώνουν τα δύο μεγάλα κόμματα. Τα γιουσουφάκια της ενημέρωσης απέδωσαν γιατί να μην αποδώσουν και τα γιουσουφάκια της Βουλής στα προσωπικά οφέλη των παρακρατικών οικονομικών παράκεντρων; Η επιχείρηση όμως αποδίδει μόνο αν ισχύει το διαπλεκόμενο «σενάριο 89»:δηλαδή ξεκινά το σκάνδαλο το «Έθνος», παίρνει την «θεωρητική» σκυτάλη η «Ελευθεροτυπία», αποδεικνύουν τα «Νέα» και ξανά από την αρχή. Τώρα το σενάριο χάλασε γιατί στην αρένα υπάρχουν και νέοι τρελοπαίχτες που τρελαίνονται για εκατομμύρια, δεν υπολογίζουν τίποτα και δεν παίζουν στο ταμπλό της προκατασκευασμένης κρίσης αλλά παρουσιάζουν δικές τους πιθανές εκδοχές, οπότε ανατρέπεται το σκηνικό της «τηλεοπτικής δημοκρατίας» εκ των έσω και με εξοντωτικό αλληλοσπαραγμό. Το κοινό δέχεται εκπληκτικά χαστούκια κρίσεως που ρίχνουν φως στα άδυτα των «κατασκευασμένων κρίσεων». Το γνωστό club «νταβατζήδες 89» διέρχεται κρίση γιατί και αυτό υπόκειται στην φθορά των εξελίξεων. Η ιστορία επαναλαμβάνεται ως φάρσα. Οι εξελίξεις πάντα φέρνουν στο προσκήνιο νέους παίκτες περισσότερο επεκτατικούς και πράγματι αδηφάγους.
Το σχέδιο διάσπασης των κομμάτων που οδηγεί σε αδύναμα-ελεγχόμενα κόμματα και «ιταλοποίησης» της ελληνικής πολιτικής που οδηγεί σε δυσλειτουργία της όποιας Κυβέρνησης, προκαλεί προς το παρόν ευφορία στους κόλπους των ισχυρών κέντρων. Οι εκλογές όμως θα αποδείξουν ότι θα ηττηθούν και πάλι γιατί απλούστατα εδώ «δεν είναι Ιταλία» και προπάντων η Ιταλία δεν περιτριγυρίζεται από ένα ρευστό βαλκανικό τοπίο που ανά πάσα στιγμή μπορεί να τινάξει τα πάντα στον αέρα. Ο παράγοντας «βαλκανοποίηση» είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της «ιταλοποίησης». Το σχέδιο μιας αποδυναμωμένης Ελλάδας αποσυντίθεται μέσα από το «σχέδιο» των ρευστών Βαλκανίων. Ο πολυκομματισμός έχει ήδη ηττηθεί γιατί είναι προφανές ότι μοναδικός σκοπός των σχεδιαστών του, είναι η επιβολή των συμφερόντων μιας κλειστής οικονομικής κάστας μέσω της αποδυναμωμένης κεντρικής πολιτικής σκηνής. Τα αποδυναμωμένα όμως κόμματα καταλήγουν να εμφανίζονται ως εχθρός των κοινωνικών συμφερόντων. Αυτό σημαίνει ότι απλούστατα τα «γνωστά-σκοτεινά» κέντρα την έχουν πατήσει εκ των προτέρων.
2ξ2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Διοξίδιο της παραπληροφόρησης, της φύσης, της πολιτικής, της κακομοιριάς, της open democracy, της μπλογκόσφαιρας, της διαφθοράς, της διαπλοκής, του μπουγαδοκόφινου, της σάτιρας και κάθε βαρονίας.