Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2008

Εξώδικο στον Πρωθυπουργό (!) για 650.000 € από το Δήμο Κιλκίς.

από το Greece-Salonika

Οι ανεκπλήρωτες υποχρεώσεις ύψους 650.000 ευρώ δημιουργούν τεράστιο πρόβλημα στο δήμο Κιλκίς και οι εξωδίκως διαμαρτυρόμενοι καλούν τον ίδιο τον κ. Καραμανλή να επιδείξει την ευαισθησία του και τον κ. Λιάπη να καταβάλει τα οφειλόμενα(!!) .Άλλως "σε περίπτωση αδράνειας θα αναγκαστούμε να προβούμε σε όλες τις νόμιμες ενέργειες" όπως αναφέρει το εξώδικο.Με την κίνησή αυτή θέλουν να διασφαλίσουν ότι ο δήμος "δεν θα υποστεί κυρώσεις για τα χρήματα που οφείλει σε τρίτους από τη διοργάνωση του φεστιβάλ κουκλοθεάτρου και παντομίμας Κιλκίς.."

Το φεστιβάλ διοργανώνεται επί οκτώ συνεχή χρόνια κάθε φθινόπωρο και χρηματοδοτείται εξ ημισείας από το δήμο Κιλκίς και από το υπουργείο Πολιτισμού. Χρήματα όμως από το υπουργείο δεν έφθασαν ποτέ στα ταμεία του δήμου με αποτέλεσμα το χρωστούμενο ποσό να ανέρχεται στα 650.000 ευρώ! Ειδικότερα, όπως σημειώνεται στο εξώδικο, σύμφωνα με την προγραμματική σύμβαση ο θεσμός του Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου και Παντομίμας εντάχθηκε "Επικράτεια Πολιτισμού" του ΥΠΠΟ και βάσει αυτής θα πρέπει να συγχρηματοδοτείται κάθε έτος από το υπουργείο Πολιτισμού, με το ποσό των 146.736,00 ευρώ, δηλαδή με ποσοστό 50%. Το υπόλοιπο 50% της χρηματοδότησης καταβάλλεται από το δήμο Κιλκίς..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Διοξίδιο της παραπληροφόρησης, της φύσης, της πολιτικής, της κακομοιριάς, της open democracy, της μπλογκόσφαιρας, της διαφθοράς, της διαπλοκής, του μπουγαδοκόφινου, της σάτιρας και κάθε βαρονίας.