Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2008

Στο όριο τα 5,5 εκατ. € του Θέμου….....

Οι ελεγκτές της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων (πρώην ΣΔΟΕ, νυν
ΥΠΕΕ) δεν είναι ικανοποιημένοι από τις εξηγήσεις Θέμου για τα 5,5 εκατ. ευρώ και «ενδέχεται» να χρειαστούν περαιτέρω διευκρινίσεις.

Ο «Ψέμος» αιτιολογεί τα εκατομμύρια επικαλούμενος φορολογημένα εισοδήματα των τελευταίων ετών, εισπραχθέντα μερίσματα και πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων, όπως ακίνητα και μετοχές. Μάλιστα υποστηρίζει ότι τα ποσά που εισπράχθηκαν από τις πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων υπερκαλύπτουν τα 5,5 εκατ. Φαίνεται όμως ότι η διασταύρωση των στοιχείων που προσκόμισε ο Αναστασιάδης δεν συμβαδίζουν με τις κινήσεις των τραπεζικών λογαριασμών του, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν πριν και μετά την κατάθεση του συγκεκριμένου ποσού.

Πάντως τα ποσά που επικαλείται ο Θέμος καλύπτουν ΟΡΙΑΚΑ τα 5,5 εκατ. ευρώ και απαιτούνται περαιτέρω αναλυτικές διευκρινίσεις.

Το πόρισμα της ΥΠΕΕ αναμένεται να ολοκληρωθεί την επόμενη εβδομάδα, οπότε αναμένονται και επίσημες ανακοινώσεις. Η ΥΠΕΕ διερευνά πιθανή φοροδιαφυγή σε σχέση με το εάν τα 5,5 εκατ. ευρώ προέρχονται από εισοδήματα που δεν δηλώθηκαν στην Εφορία και ως εκ τούτου δεν φορολογήθηκαν.

Εφόσον αποδειχθεί ότι οι εξηγήσεις του δημοσιογράφου και τα δηλωθέντα φορολογηθέντα εισοδήματα, δεν «συμφωνούν» τότε η υπόθεση θα παραπεμφθεί εκ νέου, στο Ζορμπα και στην Αρχή για την Καταπολέμηση του «βρόμικου χρήματος».

Σε τέτοια περίπτωση, για το ποσό των 5,5 εκατ. € οι φόροι και τα πρόστιμα που πρέπει να καταβληθούν υπερβαίνουν το 1 εκατ. €.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Διοξίδιο της παραπληροφόρησης, της φύσης, της πολιτικής, της κακομοιριάς, της open democracy, της μπλογκόσφαιρας, της διαφθοράς, της διαπλοκής, του μπουγαδοκόφινου, της σάτιρας και κάθε βαρονίας.