Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2008

Παράνομη κεραία κινητής τηλεφωνίας στη Νέα Σμύρνη.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις δηλώνουν οι κάτοικοι της Νέας Σμύρνης, οι οποίοι διαμαρτύρονται έντονα για την παράνομη εγκατάσταση κεραίας κινητής τηλεφωνίας μέσα στην καρδιά της συνοικίας.
Η κεραία έχει εγκατασταθεί στην ταράτσα ιδιόκτητης κατοικίας, στη συμβολή των οδών Δημοσθένους και Ομήρου σε μια πυκνοκατοικημένη γειτονιά και ελάχιστα μέτρα από το σχολικό συγκρότημα της συνοικίας όπου στεγάζονται Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσιο και Λύκειο, γεγονός που έχει προκαλέσει αναστάτωση και οργή.
Οι κάτοικοι έχουν ήδη απευθυνθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Λαρισαίων και αναμένουν ενέργειες τους, προκειμένου να κινηθούν άμεσα όλες οι διαδικασίες που προβλέπονται από την σχετική νομοθεσία και να προχωρήσει το ξήλωμα της κεραίας το συντομότερο δυνατό.

Η κεραία βρίσκεται πολύ καλά καμουφλαρισμένη ως καμινάδα σπιτιού, ωστόσο οι έντονοι πονοκέφαλοι κατοίκων κατά τη διάρκεια κυρίως του καλοκαιριού κίνησε τις υποψίες των περιοίκων οι οποίοι ξεκίνησαν τις έρευνες μόνοι τους με τα γνωστά αποτελέσματα.

Η συνοικία της Νέας Σμύρνης είναι μια από τις πιο υποβαθμισμένες συνοικίες της Λάρισας και οι κάτοικοι της συνοικίας δε θα επιτρέψουν σε καμία περίπτωση περαιτέρω επιβάρυνση της υγείας τους από την εγκατάσταση κεραιών κινητής τηλεφωνίας και μάλιστα σε απόσταση αναπνοής από τα σπίτια τους.

Δηλώνουμε αποφασισμένοι να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας αν δεν υπάρξει άμεσα η απομάκρυνση της παράνομης κεραίας. Κανείς δεν πρέπει να παίζει με τη δημόσια υγεία και κανείς δεν πρέπει να αδιαφορεί! Μπορεί οι εταιρίες να έχουν ανακαλύψει τρόπους και να βρίσκουν παραθυράκια στη Νομοθεσία, αλλά αυτό δεν μπορεί να συνεχίζεται επ’ αόριστον.

Εμείς οι κάτοικοι της συγκεκριμένης περιοχής, απαιτούμε λύσεις εδώ και τώρα και δηλώνουμε έτοιμοι να προχωρήσουμε σε δυναμικές κινητοποιήσεις εντός των προσεχών ημερών.

Η Συντονιστική Επιτροπή Πρωτοβουλίας των κατοίκων της Νέας Σμύρνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Διοξίδιο της παραπληροφόρησης, της φύσης, της πολιτικής, της κακομοιριάς, της open democracy, της μπλογκόσφαιρας, της διαφθοράς, της διαπλοκής, του μπουγαδοκόφινου, της σάτιρας και κάθε βαρονίας.