Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2008

Αλέκα Παπαρήγα:"ΣΤΟΠ! Στην αθλιότητα των ΜΜΕ!"

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, σε συνέντευξη που παραχώρησε χτες στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ, μίλησε για την ανάγκη να μπει φρένο στην κατρακύλα των ΜΜΕ, κάνοντας έκκληση και προς πανεπιστημιακούς, επιστημονικούς συλλόγους, καλλιτέχνες και δημοσιογράφους να συμβάλουν σ'αυτό το μέτωπο

«Θέλω να σταθώ σε ένα πρόβλημα, που, κατά τη γνώμη μου, δεν είναι πρόβλημα του λαού, αλλά είναι πρόβλημα της πολιτικής ζωής του τόπου και μ' αυτήν την έννοια γίνεται πρόβλημα του λαού.

Θέλω να κάνω μια έκκληση προς πάσα κατεύθυνση. Κατ' αρχήν προς αυτό που λέγεται διανόηση, προς πανεπιστημιακούς, προς επιστημονικούς συλλόγους, προς καλλιτέχνες και αν θέλετε σε ένα μεγάλο μέρος των δημοσιογράφων, γιατί δεν πιστεύω ότι όλοι οι δημοσιογράφοι βράζουν στο ίδιο καζάνι συλλήβδην, να κάνω μια έκκληση: Να συνταχτούμε πίσω από μια φράση: ΣΤΟΠ!

Υπάρχει βόθρος και εγώ δεν προτείνω να τον καλύψουμε με αποσμητικό, αλλά αυτά που γίνονται τον τελευταίο καιρό οξύνονται και μεγαλώνουν από την πλειοψηφία των ΜΜΕ. Δεν ξέρω αν οι ιδιοκτήτες έχουν δώσει τέτοια γραμμή, δεν έχω τέτοιες αποδείξεις, αλλά τουλάχιστον τα στελέχη, ένα μέρος των δημοσιογράφων παίζουν με τον πόνο του κόσμου. Εν πάση περιπτώσει, δέκα λεπτά την ημέρα αρκεί να ασχολούμαστε με τον Ζαχόπουλο και με την όλη υπόθεση. Και επεκτείνεται, ανοίγει δίχτυ. Βρέθηκε ένα σκάνδαλο που κατά τη γνώμη μου δεν είναι και το μεγαλύτερο του 20ού αιώνα και του 21ου, στην Ελλάδα και εδώ ανοίγουν και παίζονται πάρα πολλά παιχνίδια.

ΣΤΟΠ. Δεν μπορεί να γίνει απαγόρευση. Οσο το δυνατόν λιγότερος χρόνος. Και ο χρόνος αυτός να είναι ουσιαστικός».

ΣΤΟ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ, ΣΕΛΙΔΕΣ 3,8

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Διοξίδιο της παραπληροφόρησης, της φύσης, της πολιτικής, της κακομοιριάς, της open democracy, της μπλογκόσφαιρας, της διαφθοράς, της διαπλοκής, του μπουγαδοκόφινου, της σάτιρας και κάθε βαρονίας.