Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2008

“στο σπίτι του κρεμασμένου Πασόκ, δεν μιλάνε για… σχοινί”!

γράφει ο φιλελεύθερος

Ζούμε σε μια χώρα όπου έχει περισσέψει η φαυλότητα και η υποκρισία των ποικιλωνύμων τιμητών και… τηλεδικαστών. Οι ευφάνταστοι αυτοί αχυράνθρωποι της διαπλοκής και της μιντιοκρατίας (επιτέλους ο Γιωργάκης προσέφερε και κάτι στον πολιτικό λόγο…) παριστάνουν τους… έκθαμβους μπροστά στα διάφορα φαινόμενα νοσηρότητος που έρχονται στο προσκήνιο, διαστρεβλώνοντας συνειδητά την πραγματικότητα και αποκρύπτοντας την πασιφανή αλήθεια από τους πολίτες.

Και η αλήθεια είναι ξεκάθαρη και αδιαμφισβήτητη: η διαφθορά δεν είναι… νεογέννητο βρέφος! Αποτελεί την κυρίαρχη… κληρονομιά στις μελλοντικές γενιές που άφησε η αηδιαστική λαίλαπα των κυβερνήσεων του χθες! Συνιστά ένα βαθύ απόστημα που - όσο καλές και αν είναι οι προθέσεις του σημερινού Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας - δεν αντιμετωπίζεται ” μια κι έξω” … Χρειάζονται πολλές και επώδυνες επεμβάσεις στα δημόσια πράγματα της Ελλάδας, για να μπορέσει αυτός ο τόπος να δραπετεύσει από την πνιγηρή ατμόσφαιρα της 20ετούς πασοκικής δυσωδίας που - αν και παρήλθαν 4 χρόνια από την κλοτσηδόν απομάκρυνσή της από την εξουσία - έχει αφήσει πίσω της πολλά και δυσεξιχνίαστα ” σπέρματα κακού” και “φύτρες” αναπαραγωγής διαφθοράς και αθλιότητας!

Αυτήν την τραγική διαπίστωση πιστοποιούν και οι μετρήσεις που καταδεικνύουν μεγαλύτερη πτώση του ΠΑΣΟΚ από την κυβερνώσα παράταξη!!! Στη δεύτερη - και είναι φυσικό και αναμενόμενο - ο Λαός καταλογίζει την ολιγωρία, την καθυστέρηση, για το ξερίζωμα των εστιών που μολύνουν το δημόσιο βίο της Χώρας. Το ΠΑΣΟΚ όμως βαρύνεται με την πατρότητα αυτών των αποτρόπαιων φαινομένων που ρήμαξαν τον τόπο για 20 ολόκληρα χρόνια και εμπότισαν τη συνείδηση των περισσοτέρων Ελλήνων με την πεποίθηση ότι για να προκόψεις και να καταξιωθείς πρέπει να προβείς σε άνομες συναλλαγές με το κράτος και το παρακράτος… Αυτή ακριβώς η αλλοίωση του φρονήματος των πολιτών είναι η μήτρα κάθε κρούσματος διαφθοράς και συναλλαγής που έρχεται στο φως.

Για τους λόγους αυτούς, και παρά την πρόσκαιρη και φυσιολογική φθορά της προσωπικής του εικόνας, ο σημερινός Πρωθυπουργός αποτελεί εγγύηση για τη διέξοδο από μια μακροχρόνια κρίση του πολιτικού μας συστήματος, μια κρίση που εξυπηρετεί μόνο όσους βαρύνονται με ενοχές και ευθύνες. Και τέτοιοι είναι οι κύριοι του ΠΑΣΟΚ, που “μουδιασμένοι” παρακολουθούν τις εξελίξεις· κατάπληκοι και οι ίδιοι για το πόσο βαθιά και θεσμικά αλλοτριώθηκε επί των ημερών τους αυτός ο τόπος, ώστε να λειτουργεί πλέον μια σχεδόν αυτόματη μηχανή αναπαραγωγής σκανδάλων και διαπλοκής! Έτσι εξηγείται η “ανυπαρξία” της αξιωματικής αντιπολίτευσης· “στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για… σχοινί”!

Είναι βέβαιο, ότι το νυστέρι έχει αρχίσει να μπαίνει πολύ βαθιά. Και αυτό δεν θα γινόταν αν η βούληση του Κώστα Καραμανλή δεν ήταν σταθερή, αμετακίνητη και αδιαπραγμάτευτη: “ΟΛΑ ΣΤΟ ΦΩΣ”!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Διοξίδιο της παραπληροφόρησης, της φύσης, της πολιτικής, της κακομοιριάς, της open democracy, της μπλογκόσφαιρας, της διαφθοράς, της διαπλοκής, του μπουγαδοκόφινου, της σάτιρας και κάθε βαρονίας.