Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2008

Πρωτοβουλία Πασόκ για Zapatero.

Στήριξη στην πρωτοβουλία Zapatero για τη συμμαχία των πολιτισμών.
Υπογράψτε τη διακήρυξη
Η αρμονική συνύπαρξη ανάμεσα στους λαούς της Γης είναι δυνατή. Αυτά που μας ενώνουν είναι πολύ περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν. Αντιλαμβανόμαστε ότι ο σεβασμός του διεθνούς δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, καθώς και η ενίσχυση της πολυμερούς συνεργασίας, συμβάλλουν στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου.
Το δίκαιο – και όχι η ισχύς – πρέπει να αποτελεί τη βάση της διεθνούς τάξης πραγμάτων. Οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις και τις απαιτήσεις του σύγχρονου κόσμου για ειρήνη και κοινωνική δικαιοσύνη, μέσω του διαπολιτισμικού διαλόγου, της συνεργασίας και της ουσιαστικής συναίνεσης ανάμεσα σε πολίτες με ίσα δικαιώματα.
Ταυτιζόμαστε με τις προσπάθειες για τη γεφύρωση των σχέσεων ανάμεσα στους λαούς που αποτελούν το παγκόσμιο χωριό, δημιουργώντας μια συλλογική βούληση, η οποία, μέσω του διαλόγου και του σεβασμού, θα μας οδηγήσει σ' έναν ειρηνικό κόσμο, πιο δίκαιο, που σέβεται τη διαφορετικότητα, κατανοώντας την ως αξία ενός διαπολιτισμικού και πολυσύνθετου κόσμου, όπου όλοι και όλες έχουμε θέση.
Η πρόταση του ΟΗΕ για τη Συμμαχία των Πολιτισμών, συνθέτει την ανάγκη για μια δίκαιη παγκοσμιοποίηση βασισμένη στις αξίες της Ειρήνης και των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που να γκρεμίζει τους τοίχους που εμποδίζουν την επικοινωνία και να απαντά στην απειλή που δημιουργεί το υπάρχον χάσμα ανάμεσα στον ισλαμικό και τον δυτικό κόσμο. Η ομάδα στήριξης της πρωτοβουλίας του Πρωθυπουργού της Ισπανίας και ηγέτη του Ισπανικού σοσιαλιστικού κόμματος José Luis Zapatero για τη Συμμαχία των Πολιτισμών δημιουργείται με σκοπό τη διάχυση των παραπάνω αρχών προς όφελος της κοινωνικής δικαιοσύνης και της παγκόσμιας ειρήνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Διοξίδιο της παραπληροφόρησης, της φύσης, της πολιτικής, της κακομοιριάς, της open democracy, της μπλογκόσφαιρας, της διαφθοράς, της διαπλοκής, του μπουγαδοκόφινου, της σάτιρας και κάθε βαρονίας.