Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2008

Πάει Μπάϊ Πρόντι!

Συνετρίβη η κεντροαριστερά στην Ιταλική Γερουσία, έπειτα από μόλις 20 μήνες στην Κυβέρνηση. Από τη μια μεριά άνοιγαν σαμπάνιες και από την άλλη λιποθυμούσαν. Ο Ιταλός πρόεδρος Τζόρτζιο Ναπολιτάνο θέλει να αποφύγει εκλογές-εξπρές. Όμως, ο Μπερλουσκόνι στήνει από τώρα κάλπες για τον Απρίλιο...

Χιλιάδες Ιταλοί ξεχύθηκαν στους δρόμους, πανηγυρίζοντας το άδοξο και σύντομο τέλος του ...«Προντισμού» και του «Προφεσόρε». Ο Ρομάνο Πρόντι παραμένει υπηρεσιακός πρωθυπουργός, τη στιγμή που όπως όλα δείχνουν, δεν υπάρχει κανένα πεδίο συνεννόησης ανάμεσα στις μεγάλες πολιτικές δυνάμεις για την επόμενη ημέρα.

Σε όλες τις δημοσκοπήσεις προηγείται ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι που ζητά πρόωρες εκλογές, στις 13 Απριλίου. Ο πρόεδρος Ναπολιτάνο αντιτίθεται στη διεξαγωγή εκλογών με το υπάρχον περίπλοκο εκλογικό σύστημα που δεν εγγυάται την πολιτική σταθερότητα.

Το τέλος του «Προντισμού» έφερε η παραίτηση Μαστέλα, λόγω εμπλοκής του ιδίου και της συζύγου του σε σκάνδαλο διαφθοράς. Ο Μαστέλα ηγείται του Udeur που απέσυρε την υποστήριξή του από τον ούτως ή άλλως ασταθή κυβερνητικό συνασπισμό, που συνένωνε εννέα κόμματα, από καθολικούς έως κομμουνιστές. Και έπειτα ήλθε καταιγίδα εξελίξεων...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Διοξίδιο της παραπληροφόρησης, της φύσης, της πολιτικής, της κακομοιριάς, της open democracy, της μπλογκόσφαιρας, της διαφθοράς, της διαπλοκής, του μπουγαδοκόφινου, της σάτιρας και κάθε βαρονίας.