Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2008

Οι αλήτες θεωρούν πως αυτοί είναι ο καθρέφτης μας

«Ακόμα και τώρα που έρχονται στο φως οι σκοτεινοί ρόλοι τους, αυτοί οι «σπουδαίοι» δημοσιογράφοι, τα «λαμπερά» αστέρια της μικρής μας οθόνης δεν το βάζουν κάτω. Επιμένουν να κατασκευάζουν πάσης φύσεως μυθολογίες προσπαθώντας απεγνωσμένα να μας πείσουν ότι είναι ειλικρινείς και αληθινοί και τίμιοι.
Όμως, το χειρότερο είναι ότι, με απίστευτο κυνισμό, θεωρούν πως αυτοί είναι ο καθρέφτης μας, καθρέφτης μιας ολόκληρης κοινωνίας που άλλο δεν κάνει από το να καταναλώνει αδηφάγα σκάνδαλα και ιστορίες της κλειδαρότρυπας, εκβιασμούς, διαστροφές και συναλλαγές. Γι’ αυτό και έχει σημασία να δηλώσουμε, με κάθε τρόπο, πως δεν είναι δυνατό να συνεχίζουν να μας πουλάνε οι πάσης φύσεως τηλεκανίβαλοι τις δικές τους ηθικές, πολιτισμικές και κοινωνικές αξίες σαν να ήταν δικές μας, σαν να ήμασταν όλοι μέρος του ίδιου σάπιου συστήματος. Κι ας απαιτήσουμε, επιτέλους, από τους πολιτικούς να αναλάβουν τις ευθύνες τους, διαφορετικά δεν θα γλιτώσουν από την απαξίωση. Μια απαξίωση που, καθώς απλώνεται σε όλους τους θεσμούς, δεν εγγυάται τίποτα γόνιμο και δημιουργικό για την κοινωνία μας».

Δήλωση στην “Ελευθεροτυπία” (26-01-08) της κας Αλεξάνδρας Κορωναίου, αναπληρώτριας καθηγήτριας Κοινωνιολογίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Διοξίδιο της παραπληροφόρησης, της φύσης, της πολιτικής, της κακομοιριάς, της open democracy, της μπλογκόσφαιρας, της διαφθοράς, της διαπλοκής, του μπουγαδοκόφινου, της σάτιρας και κάθε βαρονίας.