Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2008

Η «υπόθεση Ζαχόπουλου» αποδεικνύει ότι δεν προστατεύονται τα ατομικά μας δικαιώματα.

από την "Καθημερινή"
Η παρατεταμένη απουσία της πολιτικής από το προσκήνιο και η επικυριαρχία όλων των πτυχών της υπόθεσης Ζαχόπουλου, με κορύφωση τη δημοσίευση φωτογραφιών από τις προσωπικές στιγμές του παρ’ ολίγον αυτόχειρα, ωθεί αυτομάτως σε έντονο προβληματισμό κάθε πολίτη σε ό,τι αφορά την προστασία των προσωπικών του δεδομένων και επιπροσθέτως εγείρει ερωτήματα για τον ρόλο της Δικαιοσύνης και των αρμοδίων ανεξαρτήτων αρχών.
Τέσσερις έγκριτοι νομικοί αναλύουν στην «Κ» το φαινόμενο της καταρράκωσης των προσωπικών δεδομένων, που κορυφώθηκε εν προκειμένω, με τη δημοσιοποίηση σκηνών από dvd, θέτοντας μείζονα ζητήματα ηθικής και νομικής τάξης, που έχουν ως άξονα τους χειρισμούς της υπόθεσης από τη Δικαιοσύνη και τις Αρχές (Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα και ΕΣΡ). Το ερώτημα που θέσαμε στον πρόεδρο της Ενωσης Δικαστικών Λειτουργών του Συμβουλίου της Επικρατείας κ. Κων. Κουσούλη, στον πρόεδρο της Ενωσης Εισαγγελέων Ελλάδος κ. Σωτ. Μπάγια, τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών κ. Δημ. Παξινό και τον κ. Κων. Δαφέρμο, πρώην δικαστικό που έχει διατελέσει και πρόεδρος της Αρχής Προστασίας, είναι εάν ο πολίτης είναι όντως ανοχύρωτος μπροστά στα παρακμιακά αυτά φαινόμενα και κατά πόσον η Δικαιοσύνη είναι παρούσα, προστατεύοντας τα ατομικά του δικαιώματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Διοξίδιο της παραπληροφόρησης, της φύσης, της πολιτικής, της κακομοιριάς, της open democracy, της μπλογκόσφαιρας, της διαφθοράς, της διαπλοκής, του μπουγαδοκόφινου, της σάτιρας και κάθε βαρονίας.