Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2008

Παράνομη παραβίαση της ιδιωτικής ζωής.

Θλίβεται και εξοργίζεται ο πρόεδρος της Ενωσης Εισαγγελέων Ελλάδος με «την παράνομη και ανήθικη παραβίαση της ιδιωτικής ζωής των πολιτών και την εμπορευματοποίηση των σχετικών προϊόντων, που τείνει να λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις στη χώρα μας». Αποτελεί φαινόμενο αποκρουστικό και παρακμιακό, που μας προσβάλλει ως κράτος και ως κοινωνία, τονίζει στην «Κ» ο κ. Μπάγιας, αναλογιζόμενος «το βάρος των υποχρεώσεων και ευθυνών των εισαγγελικών λειτουργών, ενόψει μάλιστα των αντικειμενικών δυσχερειών στην εκτέλεση των καθηκόντων μας (ελλείψεις υποδομής και στοιχειωδών μέσων, ανυπαρξία δικαστικής αστυνομίας, περιορισμένος αριθμός δικαστικών λειτουργών κ.ά.)».

Πιστεύει ότι «για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παρακμιακού αυτού φαινομένου δεν αρκεί η ενεργοποίηση των μηχανισμών της Δικαιοσύνης και των λειτουργών της· διότι η βάση του φαινομένου αυτού είναι προερχόντως βαθιά κοινωνική».

Απαιτείται, υπογραμμίζει, «συστράτευση των εκπροσώπων του συνόλου των λειτουργιών του κράτους, αλλά και των κοινωνικών φορέων και των απλών πολιτών, που αποδοκιμάζουν και αποστρέφονται το φαινόμενο αυτό».


Σωτήρης Μπάγιας

Τέσσερις έγκριτοι λειτουργοί μιλούν για την κρίση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Διοξίδιο της παραπληροφόρησης, της φύσης, της πολιτικής, της κακομοιριάς, της open democracy, της μπλογκόσφαιρας, της διαφθοράς, της διαπλοκής, του μπουγαδοκόφινου, της σάτιρας και κάθε βαρονίας.