Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2008

Λιάνα Κανέλλη:«Τεχνητό θρίλερ η υπόθεση Ζαχόπουλου».

Δανειζόμενη στοιχεία από την Ιλιάδα, μιλάει για την επικαιρότητα.
«Εξακολουθούμε ακόμα να αποκαλούμε βυζαντινισμούς τις ίντριγκες που δεν καταλαβαίνουμε», είπε η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη, για να μου αιτιολογήσει την επιλογή της να μου δώσει συνέντευξη στο Βυζαντινό του Χίλτον, ένα χώρο όπου συχνάζει από τα δεκαέξι της. Η κυρία Λιάνα Κανέλλη στη συνέντευξή της στον ΕΤ.Κ χαρακτηρίζει την υπόθεση Ζαχόπουλου ένα «τεχνητό θρίλερ» και μιλά για «αποσταθεροποίηση του πολιτικού συστήματος με εξωπολιτικούς όρους».

Ποια είναι η πολιτική γεύση που αφήνει η εβδομάδα σε όλους εμάς τους πολίτες;


Μου μένει η ίδια γεύση που μένει σε οποιονδήποτε ξέρει τι σημαίνει Ιλιάδα και τι σημαίνει να παίρνεις την κατάληξη της Ιλιάδας και να την προσθέτεις σε οποιαδήποτε βρόμικη υπόθεση, δίνοντάς της επικές διαστάσεις.


Εχουμε δούρειους ίππους;


Και δούρειους ίππους έχουμε και DVD έχουμε. Δεν ξέρω σε ποιο βαθμό, σε περίπτωση που υπήρχαν κάμερες παρακολούθησης, αν θα γινόταν ποτέ η κατάληψη της Τροίας. Εγώ θα είχα, πάντως, κινηματογραφικά για ό,τι συμβαίνει αυτόν τον καιρό -πριν από τις εκλογές, τις εκλογές και μετά, δηλαδή, χονδρικά το τελευταίο εξάμηνο- την επιφύλαξη που έχει κάποιος σε μια εξαιρετική ταινία που πήρε Όσκαρ και λεγόταν Crash. Σε αυτή την ταινία συνέβαινε κάτι αποφασιστικής σημασίας. Τίποτα δεν ήταν, τελικά, αυτό που φαινόταν ότι είναι στην αρχή.


……………………………………………..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Διοξίδιο της παραπληροφόρησης, της φύσης, της πολιτικής, της κακομοιριάς, της open democracy, της μπλογκόσφαιρας, της διαφθοράς, της διαπλοκής, του μπουγαδοκόφινου, της σάτιρας και κάθε βαρονίας.